Zakelijk

Onze drietrapsraket.
Onze werkwijze kent drie fases, die onderling verbonden zijn.

Verbinding maken met jezelf: hierin leer je

  • het eigen scala aan eigenschappen te erkennen en te herkennen
  • om die eigenschappen een gezonde plek te geven in leven en werk

Verbinding maken met de ander: hierin leer je

  • te communiceren met je volledige scala aan eigenschappen
  • je nieuw verkregen bewustzijn om te zetten in kwaliteiten
  • verborgen eigenschappen en talenten van anderen te herkennen

Verbinding maken met het professionele krachtenveld: hierin leer je

  • de ander te ontwikkelen om eigenschappen als kwaliteit in te zetten
  • nieuw bewustzijn en gedrag te verbinden met professionele doelstellingen
Onze producten.
Eendaagse proeftuin.
In korte tijd laten we je de drietrapsraket ervaren. Contact met jezelf, de ander en met je professionele doelstellingen worden beproefd naar aanleiding van een eigen meegebrachte situatie. Deze dag doen we in een groep van maximaal zes personen, inclusief intake en verslag achteraf.

 

Onze driedaagse.             

In deze driedaagse besteden we iedere dag aandacht aan het de aspecten van verbindend leiderschap. We leggen steeds het verband tussen jou, de communicatie met de ander en je werkomgeving. Ook deze sessies gaan in groepen van maximaal zes personen.

De jaargang.  

Gedurende een geheel jaar begeleiden en volgen wij je in je ontwikkeling als leider. Er zijn vijf blokken van 2 dagen waarin we ingaan op de verschillende aspecten van je leiderschap. In de tussentijd krijg je opdrachten mee en kun je van een strippenkaart gebruik maken om meer begeleiding te krijgen.

Op het einde van het traject leg je een meesterproef af, waarbij jij je werkomgeving in de training uitnodigt. Zo vindt er een soepele overgang plaats van wat je bij onsleerde en hoe je dat meeneemt naar de werkvloer. 

Persoonlijke coaching.       

In een aantal intensieve sessie werken wij met ons tweeën aan je kwaliteiten als verbindend leider. Wij leren je krachtig verbinding te maken met jezelf, de ander en je professionele omgeving. Je geloofwaardigheid van jezelf en de betrokkenheid van je medewerkers groeit. 

Op  bezoek.                                                        

Wij komen een dag of een deel van de dag langs om te observeren hoe mensen zich met elkaar verbinden. En wat daar aan verbetert kan worden. We schrijven een verslag, teneinde samen met jullie een plan te maken. Zo kun je met ons kennis maken, zonder meteen een heel traject af te nemen.

De ronde tafel.

Een aantal keren per jaar organiseren wij een avond waarin wij onze manier van werken toelichten. We eten samen en er worden issues van de deelnemers ingebracht. Ter plekke laten we je ervaren hoe we werken en wat je verder bij ons wilt ontwikkelen.